Zeilerskost

Zeilerskost

Smulweb imageSmulweb

Zeilerskost. Een heerlijke eenpansmaaltijd met rookworst, krieltjes, ui, paprikapoeder, sperziebonen en een bouillon. Makkelijk klaar te maken op de camping of thuis. Een heerlijk bordje van deze zeilerskost en het voelt alsof je op de golven mee dobbert.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeilerskost op tafel.

  1. Snijd de ui (niet te fijn, niet te grof). Snijd de rookworst in plakjes. Als je verse sperziebonen gebruikt, kook deze dan gaar. Als je sperziebonen uit blik/pot gebruikt, laat ze dan uitlekken. Maak de bouillon, gebruik 1/3 van een bouillonblokje, schenk hier 300 ml kokend water bij, wacht tot het bouillonblokje is opgelost (je kan eventueel roeren).
  2. Bak de ui glazig. Voeg de rookworst en krieltjes toe en bak even mee. Voeg de bouillon, paprikapoeder en laurierblaadje toe.
  3. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het +/- 15 min. met de deksel op de pan koken.
  4. Voeg de sperziebonen toe en verwarm alles door.
  5. Wanneer de aardappels gaar zijn, is het klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Soep Kruiden Krieltjes Rookworst