Oosterse salade met champignons en tauge

Oosterse salade met champignons en tauge

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Oosterse salade met champignons, tauge, sjalotje en knoflook. De paprika en gemberstukjes maken het helemaal af. De dressing van gembernat, azijn, zonnebloemolie, peper, zout en chilisaus/sambal geven deze salade een Oosters tintje.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse salade met champignons en tauge op tafel.

  1. Was de sla en laat goed uitlekken. Pel het sjalotje en de knoflook en snipper deze heel fijn. Maak de taugé schoon. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de paprika en snipper deze.
  2. Maak de dressing van gembernat, azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout en chilisaus of sambal.
  3. Bak de champignons snel bruin in 1 eetlepel olie. Voeg daarna de taugé, uitjes en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Verdeel de sla over een schaal. Verdeel het champignonmengsel erover. Verdeel de paprika en gemberstukjes er ook overheen.
  5. Proef de dressing en voeg eventueel nog wat kruiden toe. Verdeel de dressing dan over de sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Oosterse salade