Oesters recepten
Zelf Oesters gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Oesters recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 12 Oesters (creuse)
- 500 g Rundvlees
- 150 g grijze garnalen
- 2 el Bieslook vers
- 2 el Platte peterselie
- 1 el Sojasaus zoet
- 1 el Limoensap
- 0.5 g Ancho Pepers
- 1 el Olijfolie
- 1 el bloedzuring
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Steak tartaar surf en turf op tafel.
- Steek de oesters open en doe ze in een steelpannetje. Laat ze kort opkoken op het vuur (enkele seconden) en hak ze daarna fijn (zonder het vocht).
- Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Hak de grijze garnalen fijn. Doe ze samen in een grote kom en voeg er nog de bieslook, peterselie en oesters aan toe. Meng goed.
- Breng de tartaar op smaak met zoete sojasaus, ponzu, olijfolie, sancho peper en zout.
- Verdeel de tartaar over bordjes. Werk af met groene kruiden, zoals bloedzuring.