Heerlijk dessert charlotte russe

Heerlijk dessert charlotte russe

Smulweb imageSmulweb

Een friszoete dessert charlotte russe, met een bodem van lange vingers. Gevuld met heerlijke vanille crème en afgemaakt met een romige slagroom topping. Lekker als afsluiter van een diner.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Heerlijk dessert charlotte russe op tafel.

  1. Week de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de melk met de vanille aan de kook.
  3. Roer de eierdooiers en de poedersuiker schuimig.
  4. Voeg de hete melk onder flink roeren toe aan de eierdooiermassa.
  5. Verhit de massa al roerend tot hij aan de lepel blijft plakken.
  6. Knijp de gelatine uit en roer hem door de hete crème.
  7. Laat de crème iets afkoelen zodat hij een beetje kan opstijven.
  8. Klop 2.5 dl slagroom stijf en schep door de crème.
  9. Bekleed de wanden van een puddingvorm met lange vingers en vul hem met de crème.
  10. Zet de vorm een nacht in de koelkast.
  11. Klop 1.5 dl slagroom stijf.
  12. Stort de charlotte op een schaal en garneer met de slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts