Limburgs stoofvlees

Limburgs stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Mals Limburgs stoofvlees in bier, met een verrassende en authentieke smaak door de ontbijtkoek en Provençaalse kruiden. Perfect voor een winters diner met gasten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

  • 4 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Limburgs stoofvlees op tafel.

  1. Wrijf het vlees in met mosterd en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
  3. Pel en snipper uien en knoflook, voeg dit met Provençaalse kruiden en laurier toe aan het vlees.
  4. Schenk langs de rand van de pan 1,5 flesje bier bij het vlees.
  5. Breek plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.
  6. Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zo nodig de rest van het bier erbij.
  7. Haal de laurier eruit voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier