Italiaans ijsdessert met abrikozen

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Maak dit heerlijke Italiaanse ijsdessert met abrikozen. Het bestaat uit laagjes room met bitterkoekjes, abrikozen en amaretto. Heerlijk om te serveren met abrikozencoulis en geroosterde amandelen.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaans ijsdessert met abrikozen op tafel.

  1. Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie. Klop de slagroom met de mascarpone met een mespunt zout en de poedersuiker net niet helemaal stijf. Doe 1/3 deel van het slagroommengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm plm. 45 minuten in de vriezer. Bewaar de rest in de koelkast.
  2. Maak de bitterkoekjes klein. Besprenkel ze met 3 eetlepels amaretto. Roer door de helft van de overgebleven room de bitterkoekjes. Haal de cakevorm uit de vriezer en verdeel de bitterkoekjesroom over de 1e laag. Zet weer 45 minuten terug in de vriezer.
  3. Neem plm. 6 - 8 abrikozen uit het blikje en snijd deze klein. Roer deze - met een paar druppels citroensap - door de resterende room. Deze vormen de laatste laag van de ijscake. Hier heb je nu geen omkijken meer naar.
  4. Pureer de rest van de abrikozen met het sap, amaretto en 2 eetlepels poedersuiker.
  5. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Haal de ijscake een half uur voor het opdienen uit de vriezer. Leg op elk bord 2 plakken ijs. Giet de abrikozencoulis eromheen en garneer met geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen