Lasagne met gorgonzola courgette en ham

Lasagne met gorgonzola courgette en ham

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke lasagne met gorgonzola, gegrilde courgette en ham, besprenkeld met Parmezaanse kaas. In de oven tot goudbruin en gaar. Perfect voor een drukke avond.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Vloeibare margarine
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lasagne met gorgonzola courgette en ham op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat een grilpan heet worden, druppel er wat olijfolie in en gril de courgette op hoog vuur om en om bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  3. Verwarm de margarine en roer de bloem erdoor tot het van de bodem loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk door en laat de saus op zacht vuur een paar minuten pruttelen. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Bestrijk een ingevette ovenschaal met een beetje saus. Leg hier drie lasagnebladen op en bedek die met een paar plakken courgette. Verbrokkel wat gorgonzola erover en dek af met twee plakken ham. Herhaal dit twee keer en eindig met de ham.
  5. Giet de saus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schuif de schotel in de oven en laat de lasagne in 30 minuten goudbruin en gaar worden.
  6. Haal de schotel uit de oven en laat 5 minuten rusten.
  7. Garneer met de basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Courgette