Pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

Pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten is zo verrukkelijk, dat je bijna begint te zingen van blijdschap. De combinatie van tomaten, pesto en pasta zorgen voor een feestelijk gerecht. Bovendien zit deze pasta in een mum van tijd op tafel!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten op tafel.

  1. Snijd de tomaten doormidden, doe ze in een ovenschotel en bestrooi ze met grof zout, versgemalen peper, en een gesnipperd teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.
  2. Maak de pesto: doe de rucola met de twee gepelde knoflookteentjes en 1 dl olijfolie in de keukenmachine en mix alles tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta al dente, giet af en vermeng onmiddellijk met pesto en tomaatjes.
  4. Dien op met wat verse rucola en vers geraspte Parmezaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta