Uienquiche

Uienquiche

Smulweb imageSmulweb

Een quiche waarmee je iedereen wel blij kunt maken. De zoute smaak van de kaas, ui en de hartige deeg zijn perfect in balans met de romige vulling. Serveer met een frisse salade en geniet van deze geweldige combinatie.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Uienquiche op tafel.

  1. Ontdooi de bladerdeeg ongeveer 10 minuten van tevoren.
  2. Vet de quichevorm in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de uien in halve ringen. Strip de tijm van de takjes.
  4. Fruit de ui enkele minuten glazig in de koekenpan.
  5. Beleg de quichevorm met de bladerdeeg en prik wat gaatjes in de onderkant.
  6. Breek de eieren boven een grote kom, mix de room, de kaas en de eieren erdoorheen. Strooi zout, peper en tijm erdoor.
  7. Schep het mengsel in de quichevorm.
  8. Plaats de quichevorm ongeveer 5 minuten in de oven op 200 graden. Verlaag de temperatuur dan naar 150 graden Celsius en bak de taart totdat deze goudbruin oogt, ongeveer 20 - 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Ei Kruiden Bladerdeeg