- 125 g Zure room
- 1 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pikante ovenschotel met zuurkool en gehakt op tafel.
- Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
- Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder de vel van chorizo en snijd het in kleine stukjes. Snijd ook de bacon in smalle reepjes (of knip het).
- Vet een lage ovenschotel in en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
- Verhit olie in een pan en bak de ui zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg de chorizo toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul.
- Roer de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor en laat het nog ongeveer 3 minuten zachtjes sudderen. Breng het op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen.
- Doe in een kom: creme fraiche, zure room en 1 tl paprikapoeder.
- Verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de ovenschotel. Schep het gehaktmengsel erop en verdeel de rest van de zuurkool erover.
- Schep het sausje erop en strijk het glad. Strooi de reepjes bacon erover.
- Plaats de ovenschotel op een rooster in het midden van de oven en bak het gedurende ongeveer 25 minuten tot het door en door heet is.
- Knip de bieslook fijn en strooi het erboven.