Echte (zalige) winter ovenschotel

Echte (zalige) winter ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een echte zalige winter ovenschotel met zuurkool, rundergehakt, aardappels gepureerd in kippenbouillon en lagen vol smaak. Met onder andere magere spekjes, room, uitjes, sinaasappelsap, bruine suiker, sambal badjak, ketjap manis en ketchup. Bak al die lagen in de oven in een flinke ovenschaal tot een goudbruin geheel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(32)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Echte (zalige) winter ovenschotel op tafel.

  1. Kook de aardappels in de kippenbouillon.
  2. Maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat.
  3. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water.
  4. Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak.
  5. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.
  6. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingrediënten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft.
  7. Zet de oven aan op 180 graden c.
  8. Vul een flinke ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappelpuree.
  9. Doe wat boter over de puree en bak dan goudbruin in ongeveer een half uur tot drie kwartier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel