Duitse streusel apfelkuchen of appelkruimeltaart appeltaart

Duitse streusel apfelkuchen of appelkruimeltaart appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Duitse appelkruimeltaart met kaneel, rozijnen en rum. Het deeg van de taart bestaat uit een heerlijk kruimelig mengsel van bloem, zout, boter en suiker. Deze taart is overheerlijk als nagerecht met een warme of koude vanillesaus. Bakken maar!

60 min bereiden

dessert

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Duitse streusel apfelkuchen of appelkruimeltaart appeltaart op tafel.

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Meng de appels met geleisuiker en kaneel en laat de rozijnen weken in rum.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng in een keukenmachine of met een mixer bloem, zout, bakpoeder, suiker en zachte boter door elkaar tot er kruimeltjesdeeg ontstaat.
  4. Verdeel 3/4 deel van het deeg over de bakplaat en druk dit iets aan. Verdeel de appelschijfjes erover en strooi de rozijnen met rum erover. Verdeel de rest van het kruimeldeeg erover.
  5. Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 55 minuten. Schakel de oven uit en laat de koek nog 15 minuten in de oven staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart Appeltaart