- 2 Ontbijtkoek
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Zuurvlees op tafel.
- Snij de sukade- of runderlappen in grove stukken.
- Bestrooi het vlees met zout en gemalen peper.
- Snij de twee uien in ringen.
- Meng in een ruime kom de wijnazijn met het water.
- Voeg de gesneden uien, laurierbladeren en kruidnagels toe.
- Schep de stukken rundvlees door de marinade.
- Het vlees afdekken en 24 uur in de koelkast laten marineren.
- Schep het vlees en de uien uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit boter in een braadpan en bak het vlees samen met de uien totdat ze goed bruin zijn.
- Verkruimel ontbijtkoek en voeg deze, samen met de stroop en de marinade, toe aan het vlees.
- Laat het geheel ongeveer drie uur zachtjes stoven in de afgedekte pan. Het gerecht is klaar wanneer het vlees bijna uit elkaar valt.
- Bind het geheel eventueel met Maizena.
- Voeg naar eigen smaak nog wat peper en zout toe.