Marokkaanse kip bastilla

Marokkaanse kip bastilla

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Marokkaanse kip bastilla voor in de oven, gevuld met kipfilet gesneden in sliertjes, verdere ingerediënten zoals amandelen en eieren, bieden dit gerecht een unieke mix aan smaken.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 tl Ras el Hanout
  • 1 el Water
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip bastilla op tafel.

  1. Snijd de uien in blokjes en fruit ze in wat olie. Bak vervolgens de kipfilet en de peterselie mee. Voeg de rest van de kruiden toe en meng goed.
  2. Vul de pan met water tot de kipfilet bedekt is. Breng alles aan de kook en laat het geheel gaar worden.
  3. Kook ondertussen de amandelen in een pan met water. Haal de schil eraf en doe ze in een keukenmachine of blender. Voeg suiker en kaneel toe en mix tot een amandelpasta.
  4. Haal de gaar gekookte kipfilet uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Doe de kip vervolgens met je vingers uit elkaar zodat je sliertjes krijgt.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg 2 eieren toe aan de saus en roer tot de eieren gaar zijn.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg op een bebloemde tafel. Rol met een roller uit tot één grote plak. Leg de plakjes met overlap op een bebloemd bakblik.
  7. Vul de bladerdeeglaag eerst met een laagje kipfilet, daarna een laagje amandelen en vervolgens de saus met eieren. Ga zo door tot je eindigt met een laagje kip.
  8. Leg de overgebleven plakjes bladerdeeg op de kip zodat alles goed bedekt is. Besmeer de bovenkant met ei en bak het geheel in de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte