Gado gado met lontong

Gado gado met lontong

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke Indonesische klassieker: gado gado met lontong. Heerlijk romige en pikante pindasaus maken, en blancheer de boontjes en kool voor dat knapperige accent. Serveer de pindasaus over de groenten en lontong rijst en voeg de gebakken tempeh, tofu en kroepoek toe. Een feest op tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gado gado met lontong op tafel.

  1. Kook de zakjes lontong rijst 40 minuten op zacht vuur. Druk ze aan en laat ze afkoelen in de zakjes.
  2. Blancheer de boontjes en de kool.
  3. Snijd tempeh en tofu in kleine blokjes en frituur ze.
  4. Bak de kroepoek.
  5. Rasp de limoenschil en stamp de ui, laos, rode peper, knoflook en ketjap fijn in de kleine keukenmachine.
  6. Verhit olie in een pan en bak de kruiden op laag vuur aan. Voeg de kokosmelk toe en breng het net tegen de kook aan.
  7. Voeg de pindakaas toe en roer op laag vuur tot de massa homogeen is. Voeg eventueel meer pindakaas toe als de saus te dun is.
  8. Pers de limoen uit boven de pan en voeg een half kopje goede ketjap toe.
  9. Schep de boontjes en kool op een bord en giet er een flinke lepel saus overheen. Serveer met de rijst, de gefrituurde tempeh en tofu en de kroepoek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gado gado