Speck spatzle

Speck spatzle

Smulweb imageSmulweb

Zin in een stevig en authentiek Duits gerecht? Probeer dan onze heerlijke speck spatzle met ui, champignons en worstjes. Het beslag van bloem, eieren, melk en olie in combinatie met de overige ingrediënten zorgt voor een smaaksensatie in je mond!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 50 g Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Speck spatzle op tafel.

  1. Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, olie, water en zout en laat het even rusten.
  2. Breng water aan de kook. Lepel kleine hoopjes van het beslag erin en laat deze ca. 3 min. garen (houd het water aan de kook). Laat de spätzle daarna uitlekken in een vergiet.
  3. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Snijd het spek in dunne reepjes en de champignons in partjes.
  4. Verhit de boter. Bak hierin de worsten. Haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes.
  5. Voeg de uien, het spek, de champignons en de spätzle toe aan de bakboter en bak alles krokant.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Rangschik de ingrediënten op warme borden en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Zuivel Kruiden