Snijbonenstampot met appel spek en worst

Snijbonenstampot met appel spek en worst

Smulweb imageSmulweb

Proef de herfst met deze overheerlijke snijbonenstampot met appel, spek en worst. Het frisse van de appels in combinatie met het zoutige van de spek en het sappige van de saucijzen zorgen voor een smaakvolle maaltijd waar het hele gezin van kan genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snijbonenstampot met appel spek en worst op tafel.

  1. Zet de snijbonen met weinig water op en kook ze gedurende 15 minuten.
  2. Kook of stoom de aardappels.
  3. Schil en rasp de appels. Bak de rundersaucijzen bruin en gaar in 2-3 el bakboter.
  4. Snij de speklapjes in kleine stukjes. Zet de gebakken saucijzen opzij op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Bak de spekblokjes in hetzelfde vet totdat ze krokant zijn.
  5. Giet de aardappels af en pureer ze. Meng het spekvet, een beetje nootmuskaat en de spekblokjes samen met de geraspte appel door de aardappelpuree. Voeg als laatste de snijbonen toe.
  6. Verwarm het geheel goed door en serveer het met de rundersaucijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Appel Speklap