Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lauwwarme italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten op tafel.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd het basilicum in smalle reepjes of scheur het in stukken. Houd een paar blaadjes apart voor garnering.
- Was de asperges en snijd het onderste gedeelte af. Kook de asperges in licht gezouten water met 1 theelepel suiker in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Haal de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Bewaar 5 eetlepels aspergenat voor de dressing en meng dit met olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en wat suiker. Roer de tomatenstukjes, uisnippers, pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas door de dressing.
- Leg de asperges op een platte schaal. Giet de dressing erover en garneer met de apart gehouden basilicumblaadjes.