- 12 Pruim Tros Tomaat
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaanse tapasschaal op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk met knoflook uit de pers en olijfolie. Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat en rooster ze goudbruin. Beleg ze vervolgens met stukjes Serranoham.
- Snijd de kapjes van de tomaten en schep de tomaten leeg.
- Kook het ei hard en pel het. Hak de olijven in stukjes.
- Laat de tonijn uitlekken en prak de vis samen met het ei, de olijfstukjes, 1 geperste teen knoflook, 2 eetlepels citroensap en de mayonaise fijn. Vul de tomaatjes met dit mengsel.
- Meng de mosselen met 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers, de gehakte bosui, 1/2 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper.