Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Canadees sticky spicy chicken wings

Canadees sticky spicy chicken wings

smulweb badge smulweb

Deze heerlijk kleverige Canadese Spicy Chicken Wings zijn de perfecte traktatie. Laat het langzame kookproces en de smaakvolle marinade zorgen voor het authentieke Canadese gevoel van het noorden. Perfect voor een warme zomeravond!

60 min bereiden borrel 8 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1500 g Kippenvleugels
  • 150 ml Sweet Chilisaus
  • 1 el Sweet Chilisaus
  • 75 g Honing
  • 60 g Ketjap manis
  • 5 tl Dijon mosterd
  • 1 tl Sambal oelek
  • 0.25 tl Knoflookpoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Canadees sticky spicy chicken wings op tafel.

  1. Mix de 6 ingrediënten samen en warm ze op in een pannetje terwijl je goed roert.
  2. Doe de kippenvleugels in een schaal en giet de saus erover heen. Roer alles goed door elkaar en zet het in de koelkast voor ongeveer 4 uur of (zelfs nog beter) de volgende dag.
  3. Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vleugeltjes (niet stapelen) op de ingevette pan met folie en giet alle marinade saus erover heen.
  4. Bak de vleugels voor 10 minuten, keer ze om en bedek ze opnieuw met de marinade saus. Bak ze vervolgens nogmaals 10 minuten totdat ze kleverig en donker zijn geworden.