Quiche met geitenkaas en courgette

Quiche met geitenkaas en courgette

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke quiche met geitenkaas en courgette. Het deeg wordt gemaakt van ijskoude boter en bloem en na het rusten in de koelkast wordt het blind gebakken waardoor deze stevig blijft. Belegd met courgette, tomaten, geitenkaasmix en bestrooid met pijnboompitjes is deze quiche klaar om op tafel te zetten.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche met geitenkaas en courgette op tafel.

  1. Gebruik ijskoude boter, direct uit de koelkast. Snijd de boter in 2 cm grote stukjes, doe ze samen met de bloem in een mengkom en voeg een beetje zout toe. Maak vervolgens met twee tafelmessen snijdende bewegingen door het mengsel om zo de boter in steeds kleinere stukjes te verdelen. Gebruik in het begin geen machine of je handen, het deeg wordt dan te warm.
  2. Als het goed is, houd je een korrelig mengsel over. Voeg hier net zoveel water aan toe tot het een samenhangend geheel begint te worden. Meestal is een eetlepel of drie genoeg. Kneed het deeg snel met je handen tot een stevige massa. Wikkel het vervolgens in plasticfolie en leg het een half uur in de koelkast.
  3. Leg terwijl het deeg rust, de tomaten op een stuk bakpapier. Sprenkel er wat zout, peper en olijfolie overheen en zet het in de oven op 160 graden, ongeveer 30 minuten. Snijd de courgettes in 1 cm dikke plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn.
  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte. Leg het in je quicheschaal en zorg dat het overal dicht is en stevig aangedrukt. Leg nu bovenop je deeg nog een laag bakpapier en stort hierop je bakbonen. Dit voorkomt dat het deeg kan gaan rijzen in de oven. Zet de schaal zo`n 20 minuten in de oven op 180 graden om het deeg blind te bakken.
  5. Meng met een mixer of garde de eieren, geitenkaas, room en tijm en doe hier een snuf zout en peper bij.
  6. Haal de bodem uit de oven en verwijder de bakbonen. Beleg deze met een laag courgette en giet hier de helft van je geitenkaasmix overheen. Knijp de tomaatjes een beetje uit en leg deze ook in de schaal. Leg hierop een laag courgette en giet de andere helft van de geitenkaasmix eroverheen. Strooi als laatste de pijnboompitjes erover en zet de quiche in de oven op 180 graden. Bak de hem in zo`n 20-30 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken