Moussaka

Moussaka

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke moussaka met gehakt, aubergine, aardappel en een romige laag van yoghurt en feta. Bak het gehakt met knoflook en paprikapoeder, laat het samen met de tomatenblokjes sudderen en bak de aubergine goudgeel. Vervolgens afwisselend aardappel, gehakt en aubergine in een ingevette ovenschaal doen en eindigen met een laag aardappel. Maak dit gerecht compleet door de romige toplaag van yoghurt en feta. Bak het geheel in de oven voor 30-40 min. tot het mooi goudbruin is.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Moussaka op tafel.

  1. Bak in een hapjespan het gehakt met knoflook en paprikapoeder rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles 10 minuten sudderen tot een dikke saus.
  2. Bak de aubergine in gedeelten in een koekenpan met hete olie goudgeel.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg afwisselend laagjes aardappel, gehakt en aubergine in een ingevette ovenschaal. Strooi er zout en peper over.
  4. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag aardappel.
  5. Meng de yoghurt met de feta en ei en strijk dit erover uit.
  6. Laat de moussaka in de oven 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Moussaka