Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke variatie op de traditionele stamppot. Met champignons gecombineerd en komijnekaas krijgt de andijviestamppot een extra smaakvolle 'touch'. Maak het geheel af met spekjes en nootmuskaat. Onweerstaanbaar lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Komijnekaas 20+

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Andijviestamppot met champignons en komijnekaas op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was de andijvie en snijd deze fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes of kwarten.
  2. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Bak de champignons even mee.
  4. Verwarm de melk in een steelpan.
  5. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor.
  6. Schep de andijvie, spek, champignons, peper en nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
  7. Snij de komijnekaas in kleine blokjes en schep deze door de stamppot. Serveer de stamppot direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Kaas Paddenstoelen Andijvie stamppot Champignons