- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Engelse muffins op tafel.
- Meng de gist met de helft van het lauwe water in de kom totdat de gist is opgelost.
- Voeg de rest van het water en de yoghurt toe, roer goed door.
- Zeef de bloem boven een grote kom, voeg het zout toe.
- Voeg het gistmengsel toe en meng tot een zacht deeg, kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot het heel glad is.
- Leg terug in de kom, dek af met plasticfolie en laat 30-40 minuten op een warme plaats staan.
- Kneed het deeg kort door en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 2 cm dik.
- Steek er met het vormpjes rondjes uit en bestrooi ze met griesmeel.
- Kneed de restjes deeg en steek ook daar rondjes uit tot al het deeg op is.
- Leg ze op een licht met bloem bestoven bakplaat, dek ze af en laat ze wederom 30-40 minuten rijzen.
- Verwarm de koekenpan, vet hem in met wat olie en bak de helft van de muffins in 7-8 minuten aan beide kanten. Let wel op voor aanbranden!!
- Doe zo ook de andere helft.
- Direct serveren!