- 3 el Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Shepherds pie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Kook de aardappelblokjes gaar in licht gezouten water.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de ui, de knoflook, de bleekselderij, de prei en de wortel zachtjes gedurende 10 minuten.
- Voeg de gemengde bonen, de tomaten, de chilipoeder, de tomatenpuree en 3 eetlepels water toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en laat 5 minuten sudderen.
- Giet de inmiddels gare aardappelen af.
- Breng de melk tot aan de kook en giet deze over de aardappelen. Stamp tot een mooie gladde puree en klop er dan de helft van de kaas door.
- Schep het bonen-tomatenmengsel in de ovenschaal en bedek deze gelijkmatig met de aardappel-kaaspuree.
- Bestrooi met de rest van de kaas en bak de pie 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.