Franse cassoulet

Franse cassoulet

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Franse cassoulet met hamlappen en mager ontbijtspek. Vakkundig gestoofd in bouillon en geserveerd met witte bonen met een knapperig paneerlaagje uit de oven. Trakteer jouw gasten op een echte Franse klassieker!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Franse cassoulet op tafel.

  1. Snijd 300 gr. hamlappen in blokjes en 150 gr. mager ontbijtspek in reepjes.
  2. Bak het spek in een braadpan. Voeg dan het vlees en 2 el. boter toe. Laat een paar minuten bakken.
  3. Snijd enkele vleestomaten in stukjes en snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook. Bak ui en knoflook mee en voeg dan de tomaten toe.
  4. Schenk er 2 dl. bouillon bij en stoof alles 1 uur.
  5. Schep dan de helft van een pot witte bonen in een ovenschaal, doe de inhoud van de pan erop en dek het af met de rest van de bonen.
  6. Strooi er paneermeel over en laat het geheel in de oven op 175°C in 1/2 uur een bruin korstje krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Cassoulet