Nasi goreng

Nasi goreng

Smulweb imageSmulweb

Nasi goreng, letterlijk vertaald als "gebakken rijst", is een van de meest geliefde en veelzijdige gerechten uit de Indonesische keuken. In dit recept lees je hoe je smaakvolle specerijen combineert met sappige stukjes vlees en allerlei kleurrijke groenten. Zo maak je het lekkerste knapperige rijstgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Nasi goreng op tafel.

  1. Kook een paar uur van te voren, in water of kippenbouillon. Snijd de kipfilet en bestrooi met zout en peper. Snijd de rode peper in ringen en meng de sambal met de ketjap manis.
  2. Verwarm de olie in een wok en bak de kip en hamblokjes. Als deze wat kleur hebben gekregen, voeg dan de ui, de rode peper, de knoflook, koriander en komijn toe aan de wok en fruit aan.
  3. Voeg daarna de prei en taugé toe en stoof deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de rijst en het ketjapmengsel toe en bak een paar minuten mee, tot de rijst lekker knapperig is. Breng op smaak.
  4. Klop de eieren los en bak ze in een beetje olie in een pan. Snijd ze vervolgens in fijne reepjes en schep door de rijst.
  5. Voeg eventueel nog wat ketjap toe aan de nasi goreng.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng