- 400 g Tomaten gepeld
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Catalaanse kikkererwten met tomaat en amandel op tafel.
- Kook, indien nodig, de kikkererwten tot ze zacht zijn.
- Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui hierin tot hij goudbruin en volledig zacht is geworden.
- Voeg de gehakte tomaten en suiker toe en laat 10-15 minuten stoven, tot de ui opgelost is. Haal de pan van het vuur.
- Doe saffraan, knoflook, amandelen en peterselie in een vijzel of keukenmachine en stamp of pulse tot een dikke pasta. Voeg eventueel wat water toe.
- Voeg de pasta samen met kikkererwten en bouillon bij het ui-tomaatmengsel en breng het geheel op matig vuur aan de kook. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en citroensap en serveer warm of op kamertemperatuur. De volgende dag nog lekkerder!