Pistache en frambozen macaroons

Pistache en frambozen macaroons

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke pistache en frambozen macarons! Het fijngemalen pistachenoten-deeg geeft een heerlijke smaak aan deze zoete traktatie. De macarons worden afgemaakt met frambozenjam en mascarpone. Perfect als dessert, high tea of om mee te nemen voor onderweg.

60 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Groene kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pistache en frambozen macaroons op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 170C/gas3.
  2. Maal 85 gr. van de pistachenoten fijn in de foodprocessor samen met de helft van de poedersuiker. Hak de rest van de pistachenoten iets minder fijn en zet apart.
  3. Mix de eiwitten tot stijve pieken, zeef de rest van de poedersuiker erin en mix nog een minuut door tot het gaat glanzen. Schep met een metalen lepel de rest van de pistachenoten, de poedersuiker en een paar druppels voedselkleurstof erdoor.
  4. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en borstel er een beetje olie over. Lepel de merengue in een spuitzak en spuit 24 dikke druppels van ongeveer 4 cm diameter op enige afstand van elkaar.
  5. Strooi de gehakte pistachenoten over de helft van de merengue rondjes. Laat ze 10 minuten staan om zo een soort velletje te krijgen zodat ze niet uitlopen.
  6. Plaats de bakplaten in de oven gedurende ca. 15 minuten tot ze stevig zijn maar niet gekleurd.
  7. Laat de macarons afkoelen.
  8. Neem 2 macarons en verdeel de frambozenjam op degene met de pistachenoten en de mascarpone op de andere. Druk ze tegen elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Frambozen