Flan (Franse puddingtaart)

Flan (Franse puddingtaart)

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens dit recept voor flan (Franse puddingtaart): een traditioneel Frans dessert. Dit is een taartje met een stevige structuur. Bak de pudding in de oven tot de bovenlaag mooi gekarameliseerd is en je kunt aan tafel.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Flan (Franse puddingtaart) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de suiker, 2 eieren, 1 eidooier, de vanillesuiker en maïzena samen met een kopje melk.
  2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook. Voeg vervolgens al roerend het eerste mengsel toe aan de melk in de pan op laag vuur. Blijf roeren met een garde totdat het mengsel stevig is. Zet dan het vuur uit.
  3. Beleg een taartvorm met de plakjes bladerdeeg en vul deze daarna met het mengsel. Bak de flan ongeveer 40 minuten in de oven tot de bovenlaag mooi gekarameliseerd is. Laat de flan volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Flan