Indonesisch recepten

Zelf Indonesisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Indonesisch recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Ajam paniki

Ajam paniki

smulweb badge smulweb

Ajam paniki met malse kippendij en een kruidige boemboe. Laat het geheel langzaam stoven in kokosmelk zodat alle smaken goed vrijkomen. Serveer met rijst en een groente naar keuze.

120 min bereiden bijgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 700 g Kipdijfilet
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 g Boemboe
  • 1 Ui
  • 5 Teen Jumbo Knoflook
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1.5 g Laos
  • 1.5 g Sereh / Citroengras
  • 2 Limoenblaadje
  • 2 Rode peper
  • 1 el Basterdsuiker
  • 30 ml Olijfolie
  • 1.5 g Tamarinde
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper wit
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ajam paniki op tafel.

  1. Maal alle bovenstaande ingrediënten (behalve de djeroek poeroet) met de staafmixer tot een gladde boemboe.
  2. Bak de blokjes kippendij enkele minuten in een scheutje olie naar keuze aan.
  3. Voeg de boemboe toe en bak deze mee, totdat de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de djeroek poeroet toe en vervolgens de kokosmelk. Roer alles goed door.
  5. Deksel op de pan met een minimale opening en laat op een zacht vuurtje 2 uur zachtjes stoven.
  6. Serveer met rijst en een groente naar keuze.