Indonesisch recepten
Zelf Indonesisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Indonesisch recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 700 g Kipdijfilet
- 200 ml Kokosmelk
- 1 g Boemboe
- 1 Ui
- 5 Teen Jumbo Knoflook
- 2 tl Gemberpoeder
- 1.5 g Laos
- 1.5 g Sereh / Citroengras
- 2 Limoenblaadje
- 2 Rode peper
- 1 el Basterdsuiker
- 30 ml Olijfolie
- 1.5 g Tamarinde
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper wit
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ajam paniki op tafel.
- Maal alle bovenstaande ingrediënten (behalve de djeroek poeroet) met de staafmixer tot een gladde boemboe.
- Bak de blokjes kippendij enkele minuten in een scheutje olie naar keuze aan.
- Voeg de boemboe toe en bak deze mee, totdat de geuren vrijkomen.
- Voeg de djeroek poeroet toe en vervolgens de kokosmelk. Roer alles goed door.
- Deksel op de pan met een minimale opening en laat op een zacht vuurtje 2 uur zachtjes stoven.
- Serveer met rijst en een groente naar keuze.