Raapstelenstamppot

Raapstelenstamppot

Smulweb imageSmulweb

Deze raapstelenstamppot is een heuse smaakexplosie. Dit recept bevat namelijk niet alleen gestampte aardappels en raapstelen, maar is verrijkt met paprika, kaas en pijnboompitten. Je blaast bijna van je stoel af als je dit proeft.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Raapstelen

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Raapstelenstamppot op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 minuten gaar. Verwijder de wortels en harde steeltjes van de raapstelen, was ze en laat uitlekken. Snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan fijn met de warme melk. Breng de puree op smaak en schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree. Verwarm kort mee en serveer de raapstelenstamppot met de pijnboompitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot