Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel - hamlappen paprika en aardappeltjes op tafel.
- Kook de aardappeltjes met schil in water zonder zout. Laat ze 20 minuten koken tot ze gaar zijn en giet ze daarna af. Laat ze afkoelen.
- Schil de uien en snijd ze in ringen. Snijd de paprika doormidden, verwijder het zaadhuis en snijd in reepjes.
- Klop de hamlapjes dunner tussen keukenfolie en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg een laagje uiringen op de bodem van de ovenschaal. Leg het vlees hierop en bedek met de rest van de uiringen. Strooi kruiden over het geheel en leg de paprika erbovenop.
- Leg de gekookte aardappeltjes met schil erop en schenk er olijfolie over. Giet een flink glas witte wijn erbij. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht oven) of 210 graden Celsius in een oven met stilstaande lucht, gasstand 5. Bak het gerecht 35 minuten in de oven.
- Serveer het gerecht warm uit de oven.