Cataplana met kip

Cataplana met kip

Smulweb imageSmulweb

Proef de Portugese zon met deze cataplana met kip! Een heerlijk gerecht met kip, spek, ui, knoflook, pepertje, spitskool, tomaat, en witte bonen. Gekruid met peper en zout en gestoofd in bouillon. Smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Cataplana met kip op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Maak het pepertje schoon en snijd het in ringetjes. Maak de spitskool schoon en snipper de groente. Ontvel de tomaat en snijd ze in stukjes.
  2. Laat de olie heet worden in de pan en bak het spek krokant. Neem de ui uit de pan en bak de kip in het achtergebleven vet. Voeg na een paar minuten de ui, knoflook en pepers toe.
  3. Fruit na een paar minuten de kool mee. Voeg tomaat toe en giet bouillon in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat het geheel 15 minuten stoven. Voeg 5 minuten voor het einde de witte bonen toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte