- 1000 ml frituu
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gevulde gefrituurde aardappelen op tafel.
- Doe de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel ieder in een diep bord.
- Kook de aardappelen in de schil gaar in ca. 25 minuten.
- Verhit intussen 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de ui en het spek of casselerrib aan, breng op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper, chilipoeder en de bladpeterselie.
- Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en pel ze. Halveer de aardappelen, hol ze uit zodat je een mooi kommetje krijgt.
- Hak de aardappel in kleine blokjes en meng met de geraspte kaas en de ui-spekmassa.
- Vul alle aardappelhelften met de ui-kaas-spekvulling en druk ze weer op elkaar.
- Verhit de olie in de frituurpan of de wok tot ca. 180 graden.
- Rol de gevulde aardappelen eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.
- Bak ze goudbruin in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.