- 227 g Bamboe scheuten
- 100 g Peultjes
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese noedelsoep of bahmi kwa op tafel.
- Snij de paksoi in reepjes en de wortels in blokjes. Snij de shii-take in reepjes. Maak de peultjes schoon en snij door midden. Maak het pepertje schoon en snij in ringetjes. Snij de bieflapjes in dunne, smalle reepjes.
- Verhit de woknoedels en/of rijstmie even met heet water of kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit een wok totdat deze niet meer dampt. Verhit daarin wat arachideolie. Wok de biefreepjes en kruid met peper en zout.
- Wok daarna de wortels en de bamboespruiten. Voeg portie na portie toe. En ga verder totdat alle groenten maar niet de taugé gewokt zijn.
- Voeg als laatste de boemboe toe. Meng het geheel goed.
- Voeg daarna runderbouillon toe totdat je 2 - 3 liter hebt. Breng op smaak met sambal brandal, de sojasaus en eventueel 7 druppels sesamolie.
- Doe als laatste wat taugé op de soep als deze verdeeld is over de kommen.