Chinese noedelsoep of bahmi kwa

Chinese noedelsoep of bahmi kwa

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke Chinese noedelsoep of bahmi kwa. Bereid met paksoi, wortels, shii-take, peultjes, biefreepjes en meer. Breng op smaak met sambal brandal, sojasaus en 7 druppels sesamolie. Top de soep af met taugé en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 227 g Bamboe scheuten
  • 100 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese noedelsoep of bahmi kwa op tafel.

  1. Snij de paksoi in reepjes en de wortels in blokjes. Snij de shii-take in reepjes. Maak de peultjes schoon en snij door midden. Maak het pepertje schoon en snij in ringetjes. Snij de bieflapjes in dunne, smalle reepjes.
  2. Verhit de woknoedels en/of rijstmie even met heet water of kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit een wok totdat deze niet meer dampt. Verhit daarin wat arachideolie. Wok de biefreepjes en kruid met peper en zout.
  4. Wok daarna de wortels en de bamboespruiten. Voeg portie na portie toe. En ga verder totdat alle groenten maar niet de taugé gewokt zijn.
  5. Voeg als laatste de boemboe toe. Meng het geheel goed.
  6. Voeg daarna runderbouillon toe totdat je 2 - 3 liter hebt. Breng op smaak met sambal brandal, de sojasaus en eventueel 7 druppels sesamolie.
  7. Doe als laatste wat taugé op de soep als deze verdeeld is over de kommen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep