Kalkoenbiefstuk in knoflook kruidensaus met roergebakken wit

Kalkoenbiefstuk in knoflook kruidensaus met roergebakken wit

Smulweb imageSmulweb

Kalkoenbiefstuk in knoflook kruidensaus met roergebakken witlof. Smaakvolle kalkoenbiefstukjes gebakken in boter met knoflook en sjalotjes, afgeblust met slagroom, water en kruiden. Het Roergebakken witlof, gekruid met honing, vormt een zoete tegenhanger. Geserveerd met goudbruin gebakken aardappelpartjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 kalkoenbiefstuk
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalkoenbiefstuk in knoflook kruidensaus met roergebakken wit op tafel.

  1. Kruid de kalkoenbiefstukjes met peper en zout. Snijd de witlof door de helft, verwijder het harde middelste gedeelte en snijd in dunne reepjes.
  2. Bak de kalkoenbiefstukjes in boter goudbruin en net gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak in de braadjus de knoflook en sjalotjes licht aan. Blus af met een scheutje water of bouillon en voeg de slagroom en kruiden toe. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg de kalkoenbiefstukjes terug in de saus en laat zachtjes doorkoken.
  4. Verhit ondertussen in een ruime hapjespan of wok de olijfolie. Voeg de witlofreepjes toe en roerbak op hoog vuur. Meng de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de aardappelpartjes in boter of margarine goudbruin en krokant.
  6. Schep in het midden van voorverwarmde borden de roergebakken witlof, leg hierop het kalkoenbiefstukje en schep als laatste de saus rondom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden