Gegratineerde venkelpuree met oesterzwammen

Gegratineerde venkelpuree met oesterzwammen

Smulweb imageSmulweb

Deze gegratineerde venkelpuree heeft een heerlijke smaak en is een perfect bijgerecht. Venkelknol, aardappels, warme melk, oesterzwammen en een goudbruine paneerkorst uit de oven. Door de venkel in de puree te verwerken geef je dit gerecht een extra frisse smaak.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde venkelpuree met oesterzwammen op tafel.

  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar met wat zout.
  2. Snijd het groen van de venkelknol af en bewaar het. Snijd de venkel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
  3. Kook de plakjes venkel in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappels en venkel af.
  4. Pureer de venkel met een staafmixer. Stamp de aardappels tot een fijne puree met warme melk.
  5. Meng de venkelpuree door de aardappelpuree en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak de oesterzwammen kort aan en meng ze met de puree.
  6. Doe de puree in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Verwarm de oven voor op 200º C.
  7. Strooi paneermeel over de puree en verdeel boter erover. Verwarm de puree ca. 20 minuten in de oven en laat hem goudbruin worden.
  8. Snijd het venkelgroen fijn en strooi het ter garnering over de puree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen