Vinaigrette recepten
Zelf Vinaigrette gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Vinaigrette recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 70 g Maismeel voor polenta
- 0.3333 tl Salie vers
- 90 g Pandan rijst
- 110 g Jumbo Ierse Runderreepjes
- 1 snufjes Peper zwart
- 125 g Oesterzwam
- 2.75 tl Parmezaanse kaas
- 0.25 stuks Gele paprika
- 35 g Veldsla
- 10 ml Vinaigrette
- 1 tl Olijfolie
- 225 ml Jumbo Ongezoet Amandeldrink
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Gebakken polenta met runderreepjes, rijst en salade op tafel.
- Breng de amandelmelk aan de kook.
- Voeg de polenta toe en breng weer aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zacht doorkoken en roer af en toe door.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper.
- Schep de polenta vervolgens in een 1-1,5 cm dikke laag van een schaal en strijk de bovenkant glad met een lepel. Laat afgedekt afkoelen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Borstel de oesterzwammen af en scheur iets kleiner.
- Verwarm de helft van de olie in een wok en schroei de runderrreepjes hierin dicht.
- Voeg de salie, oesterzwammen en paprika toe en bak 4 minuten mee tot het vlees gaar is.
- Snijd de polenta in stukken van 5x5cm. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de polentastukken in 4 minuten goudbruin op hoog vuur. Keer halverwege om.
- Meng de sla met de vinaigrette.
- Serveer de rijst met de runderreepjes en de gebakken polenta.