Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Fazant op tafel? Zo ja: stoof het eens met zuurkool en appel. De combinatie doet het super bij deze delicatesse. Serveer er puree en roergebakken witlof bij.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Fazantfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fazant met zuurkool op tafel.

  1. Dep de stukken fazant droog, zout ze en bak ze in de boter rondom goudbruin. Neem ze uit de pan.
  2. Laat de bloem al roerende bruin worden in de overgebleven boter.
  3. Voeg dan de suiker en de zuurkool toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Doe de zuurkool in de ovenschotel, leg de appelpartjes erop.
  5. Giet de wijn erover en laat de schotel afgedekt een uur in de op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool