Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met italiaanse gehaktballetjes op tafel.
- Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Gebruik eventueel wat paneermeel om het gehakt iets steviger te maken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van.
- Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes. Bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en braad deze mooi bruin en gaar.
- Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg aan de gare gehaktballetjes de gepelde tomaten en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Voeg de 2 theelepels bruine suiker en de creme fraiche toe. Roer het goed door elkaar.
- Als de pasta gaar is, voeg dan de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.