Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ananas kwarktaart op tafel.
- Laat ananas uitlekken, maar bewaar het sap. Week gelatineblaadjes in koud water.
- Bedek de bodem van een springvorm met lange vingers en besprenkel deze met een beetje ananassap (bewaar wat sap voor de tweede laag lange vingers).
- Klop slagroom stijf met een gedeelte van de basterdsuiker.
- Los de geweekte gelatineblaadjes op in een klein pannetje met een beetje heet ananassap (niet laten koken).
- Roer kwark en rest van de basterdsuiker door elkaar en roer de stukjes ananas erdoor. Roer vervolgens de opgeloste gelatineblaadjes erdoor en spatel tot slot de stijfgeklopte slagroom erdoor.
- Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de lange vingers in de springvorm. Leg daarop de tweede laag lange vingers en besprenkel deze met een beetje ananassap. Verdeel de rest van het kwarkmengsel eroverheen.