Perzik-blauwe kaas ovenschotel

Perzik-blauwe kaas ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke perzik-blauwe kaas ovenschotel gecombineerd met tagliatelle en witlof in een zoete siroop. Na het toevoegen van de saus en kaas wordt het gerecht overgoten met een paneermeel laagje en vervolgens in de oven geplaatst. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Roombrie
  • 1.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Perzik-blauwe kaas ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Kook de tagliatelle.
  3. Maak de witlof schoon en snijd in repen. Snijd de perziken in plakjes. Snijd de kaas in plakjes.
  4. Breng de siroop van de perziken met citroensap en 1 dl water aan de kook. Kook de witlof ongeveer 10 minuten in de watersiroop.
  5. Haal de witlof uit de pan en voeg de tijm aan de saus toe. Laat het vocht in de pan inkoken en voeg de crème fraîche onderwijl toe. Breng de saus op smaak met peper.
  6. Doe de tagliatelle in een ovenschaal en schenk daar de saus overheen. Leg op de saus eerst de witlof en daarna de perziken en de kaas.
  7. Strooi het paneermeel in een dun laagje over de kaas.
  8. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 25/30 minuten.
  9. Genieten maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Ovenschotel