Perzik-kruimelvlaai

Perzik-kruimelvlaai

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk stuk perzik-kruimelvlaai met echte stukjes perzik. Makkelijk te maken en in 35 minuten klaar. Zet hem iets onder het midden van de oven en bak hem goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.

60 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Perzik-kruimelvlaai op tafel.

  1. Kneed van de broodmix, boter en melk of water een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  2. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop.
  3. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.
  4. Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Perzik