Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse tomatensoep op tafel.
- Schil de wortel en hak deze fijn met de hakmolen van de staafmixer. Doe hetzelfde met de sjalotten en de knoflook. Snijd de prei in ringetjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit hierin de groenten.
- Snijd de tomaten in stukjes en ontdoe ze van pitjes en vocht. Doe ze bij de groenten in de pan en fruit ze vijf minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon, het bouquet garni en de tomatenpuree toe en breng de soep aan de kook. Laat een halfuur zachtjes koken.
- Verwijder het bouquet garni en pureer de soep fijn met de staafmixer op lage snelheid.
- Pureer het basilicum en de rest van de olijfolie met de staafmixer op hoge snelheid en meng dit door de kokende soep.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met geroosterd brood dat is ingesmeerd met een gepelde teen knoflook.