Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig aziatisch op tafel.
- Maak de prei schoon en snijd in schuine stukken van ongeveer 2 cm breed. Was de prei goed.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
- Schil en rasp de gember.
- Breng de kokosmelk samen met het bouillontablet en de geraspte gemberwortel aan de kook en laat het plm. 15 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, citroensap en suiker. Zet de saus apart.
- Verhit olie in de wok. Bak de garnalen hierin rondom bruin in ongeveer 3 minuten. Verpak de garnalen in aluminiumfolie en haal uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de prei al roerend gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg de rijst en garnalen toe aan de prei. Roer een deel van de saus door de rijst en geef de rest van de saus erbij.
- Garneer met fijngesneden peterselie of koriander.