- 200 ml Koffie
- 2 el Whisky
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tompouce met mokkamousse op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeegplakken ontdooien. Verwarm de koffie. Breek de chocolade in stukjes en laat deze in de koffie smelten (eventueel 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt). Laat dit mengsel goed afkoelen in de koelkast.
- Schep de kaneelpoeder en whisky door het koffiemengsel. Halveer de bladerdeegplakjes en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 6-8 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Halveer het bladerdeeg daarna overlangs met een kartelmes.
- Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger goed stijf. Voeg scheutje voor scheutje het afgekoelde koffiemengsel toe aan 3/4 deel van de stijfgeklopte slagroom. Spatel voorzichtig om tot de mousse stevig genoeg is.
- Verdeel de mokkamousse (eventueel met een spuitzak) over de onderste helften van het bladerdeeg. Leg de andere bladerdeeghelften erop en garneer met slagroom bestrooid met cacaopoeder.
- Bedek de bovenkanten van de tompouce met koffieglazuur van 200 g poedersuiker gemengd met 2 eetlepels sterke koffie (optioneel).