- 50 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige oosterse komkommer-paprikasalade op tafel.
- Schil de komkommer. Snijd de komkommer overlangs in tweeën. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes.
- Maak de paprika schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes.
- Als je Spaanse peper gebruikt, maak de peper dan schoon, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflookteentjes.
- Meng in een glazen schaal azijn, water, suiker en wat peper en zout tot de suiker is opgelost. Als je sambal gebruikt, roer die er dan ook doorheen.
- Meng de komkommer, paprika, knoflook en sjalot met de marinade. Laat de salade minimaal 4 uur rusten, af en toe roeren.
- De salade moet een lekkere zoetzure pittige smaak krijgen. Voeg eventueel wat suiker of azijn toe.