Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de nostalgie met dit recept voor rode kool met appeltjes. Je bereidt de rode kool met allerlei geurige smaakmakers, die al hun smaken afgeven aan het gerecht. Hollandse pot op z’n best.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode kool met appeltjes op tafel.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de rode kool in vieren en de harde stronk er af. Snijd de kool vervolgens in dunne sliertjes en doe ze in een pan.
  2. Voeg 150 ml water, 2 theelepels zout, de kruidnagels, jeneverbessen, kaneel, stroop, azijn en het laurierblaadje toe. Schep alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur heel zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
  3. Schil en verwijder de klokhuizen van de appels. Snijd appels in dunne plakken en halveer deze. Meng de appelstukjes door de rode kool en laat nog ongeveer een half uur zachtjes gaar koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.
  4. Schep de boter door de rode kool en laat smelten. Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje. Breng de rode kool met appeltjes op smaak met zout, suiker en een scheutje azijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool