Spatzle met champignons en kaas

Spatzle met champignons en kaas

Smulweb imageSmulweb

Spatzle met champignons en kaas. Spätzle gekookt in ruim water, daarna gebakken met champignons, spek en ui. Heerlijk als lunch of lichte maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spatzle met champignons en kaas op tafel.

  1. Zeef de bloem. Kneed er met de eieren, de crème fraîche, wat peper en zout en een snufje nootmuskaat een soepel deeg van. Laat het deeg in huishoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Snijd ze in kwarten.
  3. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  4. Neem met een kleine lepel stukjes van het deeg af. Je kunt het deeg ook met een mes in kleine reepjes snijden of door een vergiet drukken. Laat de reepjes in het kokende water glijden en kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spätzle al omscheppend goudbruin.
  5. Bak intussen in een andere pan het spek knapperig uit. Neem het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  6. Fruit de uien 3 minuten in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Schep het champignonmengsel en de spekreepjes over de spätzle en maak af met de lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Paddenstoelen Champignons